Gramona

Spania/Catalonia

Gramona har produsert vin i Peñedes siden begynnelsen av 1800-tallet og var godt etablert på hjemmemarkedet i Cataluñya da vinlusen slo til i nabolandet Frankrike. Etterspørselen steg til himmels og spanske vinbønder leverte vin til det franske markedet ettersom vinmarkene i Frankrike ble lagt øde av Phylloxera. Gramona hadde gode kontakter i Champagne hvor de forsynte champagnehusene med sårt tiltrengt vin og etablerte gjennom årene en meget god handelslinje mellom de to vindistriktene. Med kunnskapen de hadde tilegnet seg opp gjennom årene med handel med de franske champagnehusene begynte de på begynnelsen av 1900-tallet å produsere sin egen musserende vin - Champán de Cava. Gramona ble raskt kjent som en produsent av høy kvalitet og eleganse.
I dag blir Gramona ledet av femte generasjon - Jaume og Xavier, som viderefører tradisjonene, men samtidig ikke er redd for å tenke nytt. De driver biodynamisk jordbruk. Jaume er Professor of Sparkling Wines fra Universitetet i Tarragona. Der av ikke redde for å se til vitenskap for å komme til bunns i de utfordringene man måtte stå ovenfor.
Gramona er spesialister på musserende viner som ser lang lagring - den enkleste cuvéen får minimum tre år flaskelagring før den blir sluppet ut på markedet. De mest prestisjefylte cuvéene får opp til 11 års lagring på flaske før de blir lansert.
I 2019 forlot Gramona appelasjonen DO Cava, sammen med de andre produsentene i Corpinnat. Årsaken bunner i langvarig uenighet rundt kvalitetsfokus, og hvilke faktorer som er viktige for å lage kvalitetsvin.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.