Heitz Cellar

USA/California

Kort og godt - En legendarisk eiendom i Napa Valley som har ivaretatt sin vinstil siden starten i 1961. Heitz Cellar er en historisk eiendom i Napa Valley, og som ble etablert av Joe Heitz i 1961. Joe Heitz var opprinnelig flymekaniker under krigen, men var blitt mer og mer interessert i vin da han om kveldene jobbet ved vinhus, så etter krigen bestemte han seg for å ta ønologiutdannelse. Ferdig uteksaminert i 1951 havnet han i Napa Valley, på en tid hvor det bare var en håndfull aktive produsenter der. Joe ble hentet inn som høyre hånd til vinmaker André Tchelistcheff ved Beaulieu Vineyard. I fritiden brukte han tiden godt, reiste på kryss og tvers i området og studerte jordsmonn og vinmarker, frem til han og kona Alice i 1961 kjøpte eiendommen som ligger rett syd øst for St Helena i Rutherford. Grignolino stokker var allerede plantet lenge før 1961, og forutsettingen for å kjøpe eiendommen var at de skulle bestå, og igjennom et håndtrykk var de enige, ergo lages denne vinen selv i dag.
Martha’s Vineyard kom helt tilfeldig, etter at ekteparet Tom & Martha May i 1963 hadde kjøpt en liten vingård i Oakville. Selgeren ga dem to flasker med en vin laget av Joe Heitz som gave. Den likte de så godt at de bestemte seg for å oppsøke Heitz for å få tak i mer. Dette besøket endte opp i et tett vennskap, og gjennom det oppdaget Heitz at May-ekteparet satt på en flott vinmark beplantet med Cabernet Sauvignon. Litt hals over hodet ble den døpt Martha’s Vineyard, og Joe Heitz fikk gjennom et håndtrykk en avtale om å få kjøpe alle druene derfra. Den første årgangen av Heitz Cellar Martha’s Vineyard Cabernet Sauvignon ble lansert i 1966, som Napa Valleys første enkeltvinmarks vin. (Ridge Montebello var den første enkeltvinmarksvin overhodet i USA). Veien til berømmelse kom etter den legendariske smakingen som Steven Spurrier arranger i 1976 – «The jugement of Paris» Her blir Martha`s Vineyard manifestert som en av de flotteste vinmarkene i California. I 1984 blir eiendommen sertifisert økologisk og videre oppkjøp av vinmarker fortsetter. I 1989 blir vinmarken Trailside tappet som en enkeltvinmark, og som resultat av at vinmarken Bella Oaks som de hadde kjøpt durer fra blir vinmarken Linda Falls første gang tappet i 2013, de ligger begge i Rutherford.
Heitz-familien satt på eierskapet av Heitz Cellar frem til 2018. Frem til da var det søster og bror David Heitz som ledet vineriet. David var vinmakeren som overtok etter far, og 2012 begynte Brittany Sherwood som assistent vinmaker. Så når de nye eierne kjøpte eiendommen - Lawrence-familien, som også har jordbruksbakgrunn, ble Brittany hovedvinmaker for nettopp å videreføre arven etter Joe og David Heitz. Heitz Cellar har i dag vinmarker i seks sub-appellasjoner i Napa Valley: Oakville, Rutherford, St. Helena, Howell Mountain, Oak Knoll District og Calistoga. Det betyr stor bredde i ulike jordsmonn. Alle vinmarkene er fra 2021 sertifisert biodynamisk, og eiendommen er på 170 hektar.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.