Luis Seabra Vinhos
Portugal/Douro
Douros ledestjerne!
Med utdannelse som agronom og foreleser ved universitetet, ble Luis engasjert i prosjekter for staten vedrørende vinplantens egenskaper – fra cellenivå, kloner, virus og sélection massale. Et arbeide som har gitt ham stor forståelse for vinplanten og dens livssyklus, og en tilegnet kunnskap som gjør at Luis nå dyrker frem fantastiske druer. Med andre ord en litt annerledes tilnærming enn de fleste andre vinprodusenter, som gjerne er utdannede ønologer. Med første årgang 2013 har Luis endelig fått lage vin etter egen preferanse, dette etter å ha ledet utviklingen av Niepoort sin vinportefølje i over 9 år. Luis har gjennom karrieren opparbeidet seg en unik oversikt over vinmarker i Douro-dalen, og han visste fort hvilke områder han ville fokusere på – gamle vinmarker med kjølig klima, beliggende høyt over havet (600-800 moh). Skiferjordsmonnet (xisto) gir potensiale for elegante og mineralske viner., som inntil nylig ikke har vært utbredt blant Douros viner. Det tok ikke lang tid før Luis’ viner ble vinkelnerens favoritt, og topprestauranter i New York og London satte hans vin på vinkartet. Luis Seabra ønsker at vinene hans skal reflektere jordsmonnet, vinstokkene og området de kommer ifra. Derfor lager han vin med minst mulig påvirkning gjennom vinmakingsprosessen. Ingenting tilsettes underveis, med unntak av litt sulfitt. Vinene gjæres og lagres i brukte og/eller store eikefat.