Bioweingut Diwald
Østerrike/Niederösterreich
Bioweingut Diwald - en sann økologisk pioner i den østerrikske vinfloraen, økologisk driftet siden 70-tallet! I dag drives familieeiendommen av unge Martin, som foruten å lage viner på grüner veltliner og riesling (fra «klassisk» uttrykk til enkeltmarktappinger, til oransjevin og lavsvovlet) også sysler med andre lokale druerariteter.
«We don't like Coca Cola Wines and Glass House Tomatoes. Which is why we interfere as little as possible in the cellar. All that is needed is lots of head work and intuition, patience and love for wine.»
Er det rart vi falt for både vinene og fyren? «Kvalitet kommer fra vinmarkene, det er det ingen tvil om», sier Martin - slik som de fleste andre dyktige vindyrkere/-makere. Og han fortsetter, «there is nothing that can be improved in the cellar, quality can only be retained. Wine must be fun, it must always offer something new and it must tempt you to have another sip.»
Vi fastslår at dette får han til - med sine slanke, elegante og syrefriske viner. Individuelle viner med felles DNA, full av snert og personlighet.