Kolfok

Østerrike/Burgenland

«Kolfok» er lokal dialekt som referer til en person som tenker ukonvensjonelt, utfordrer grenser og ikke er redd for å stå for egne meninger. Og når de naturlige Kolfok-vinene er så energiske og full av personlighet er vi umulige å be - velkommen til Vinarius, Stefan Wellanschitz / Kolfok!

Unge Stefan driver naturlig vinmaking med en purists low-tech tilnærming og fullt fokus på terroiruttrykk. Det er viner fra eksepsjonelle og høytliggende terroir (opp mot 500moh), hvor alpint jordsmonn møter slettelandet Burgenland, ved landsbyen Neckenmarkt tett inntil Ungarn-grensa, sørvest før Neusiedlersee. Her har Stefan tilgang til en myriade isolerte vinmarker med ulike jordsmonn (skist, gneis, kalkstein, vulkansk leire etc.), plantet med ulike druer som best reflekterer voksestedene.

Stefan arbeider økologisk, og unngår monokultur med vinranker i samspill med urter og øvrige planter. Low-key i kjelleren også - naturlig gjæring, ingen klaring eller filtrering og kun minimalt svovlet før tapping. Kolfok, «Redefining the region» - LiquidLibrary.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.