Definisjonen av sangiovese finner du i vinene fra Riecine. Her lages vin som drikker fantastisk nå, og som også vil drikke fantastisk i flere år.. Opprinnelsen til eiendommen Riecine kan spores helt tilbake til 1100-tallet, da som en del av klostret Badia a Coltibuono i Gaiole. I 1971 kjøpte briten John Dunkley og kona Palmina Abbagnano, 1,5 hektar av Badia a Coltibuono. Riecine fikk raskt et renomme for å produsere enestående viner på sangiovese - viner som virkelig reflektertee voksested og druetypisitet. John og Palmina stadig mer og mer vinmarker, og de var særdeles flinke til å søke seg frem til de riktige markene. Eiendommen består i dag av 8 vinmarker, som til sammen utgjør 20 hektar. Alle vinmarkene ligger fra 450 m.o.h., hvor jordsmonnet er en mosaikkvariasjon på kalkstein og leire. I dag er eiendommen drevet av Alessandro Campatelli, som har lang erfaring fra andre topprodusenter i Toscana. Han sørger for å videreføre den tradisjonelle, balanserte biodynamiske arven som har definert disse vinene i årtier.