Apostolos Thymiopoulos

Hellas/Makedonia

«The Godfather of Xinomavro».

Fortsatt unge Apostolos Thymiopoulos har blitt beskrevet som Hellas` «rising star», og har for alvor plassert både druen xinomavro og eget navn på radaren til bransjens innsidere. Vanskelig å uttale ja, både familienavn og druenavn - likefullt ekstremt etterspurt i flere viktige markeder.

Familien har dyrket druer i dette kjølige området nord i Hellas i generasjoner, men det var Apostolos` far som for alvor tok tak, og begynte selge druene til lokale produsenter. Etter at Apostolos tok over for snart 20 år siden, har de beholdt stadig mer av druene for egen produksjon. De spredte vinmarkene de arbeider med er sertifisert økologisk.

Selve eiendommen ligger i Trilofos, sør i Naoussa. (Naoussa er sammenliknbart med Bordeaux mht temperatur, men mer høytliggende).

Hans viner kjennetegnes av elegante tanniner for en drue som i de feile hender fremviser brutalt rustikke tanniner. Innhøsting gjøres for hånd, gjæringen er naturlig og i kjelleren er det kombinasjon av ståltanker, betongtanker og eldre fat.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.