Chateau Vignelaure

Frankrike/Provence

Château Vignelaure ble etablert på 1960-tallet av Georges Brunet, en gang eier av Château La Lagune, 3 cru i Bordeaux. Vignelaure ligger like nord for Aix-en-Provence, i et område med leire, kalkstein og grus; ca. 60 hektar i et vakkert provençalsk landskap 350 meter over havet. Med stiklinger tatt fra La Lagune satte han seg fore å plante Cabernet Sauvignon på eiendommen. Eiendommen er i dag eid av svenske Bengt og Mette Sundstrom. Nå er Syrah, Grenache, Cinsault og Carignan kommet til, og hvite druer som roussanne, rolle (aka vermentino) og semillon har nå blitt plantet i en høyereliggende del av vingården, hvor røde sorter ikke var så godt egnet. Ingen hvit er ennå laget, og de har nylig begynt å lage rosé, men omdømmet hviler på de røde vinene. Disse fermenteres i rustfritt stål før 12 til 24 måneders modning i eik (en tredjedel ny), og ytterligere 18 måneder i flaske. De fire årene som vinene ofte bruker i kjelleren før lansering, viser viljen til ikke å inngå kompromiss på kvalitet, men lage en vin som gjenspeiler terroiret: å lagre den til lansering når den er klar i stedet for å lage en mykere vin som er tilgjengelig som ung.

Drikke fra denne produsenten

Ingen drikke tilgjengelig.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.