Champagne Laherte Frères

Frankrike/Champagne

Sterkt forankret i tradisjoner utforsker Aurélien Laherte fremtidens druer og driver familiegården etter økologiske/biodynamiske prinsipper. Champagne med sjel og identitet!
Aurélien Laherte er syvende generasjons vinmaker og har siden 2005, da han bare var 22 år gammel, ledet familiegården fra Chavot i Coteaux Sud d'Épernay. Vingården ble stiftet av Jean-Baptiste Laherte tilbake i 1889.
Vinmarker er spredd utover flere landsbyer som gir mulighet for mangold. Totalt 11 ha fordelt på 78 (!) ulike parseller, som alle vinifiseres for seg. I perioden 2005-2010 gjennomførte Aurelien den store jobben med å implementere økologiske og biodynamiske tankegang som hans foreldre hadde lagt grunnlaget til . Så langt er det ikke noen offisielle sertifiseringer å se, noe som heller ikke er viktig for Aurelien.
Interessant og en viktig del av historien til Laherte er at de aktivt bruker alle de syv tillatte druetypene; Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Arbanne, Petit Meslier, Pinot Blanc og Fromenteau (aka Pinot Gris). Fra en blend av disse så lager Laherte en unik champagne, Les 7 Extra Brut. Av disse har Pinot Meunier blitt noe av en signatur til Laherte. De besitter flere gamle vinmaker plantet med Pinot Menuier som gir fantastisk kvalitet.
Siden 2014 har Aurelien gitt mer og mer oppmerksomhet til Petit Meslier. En drue han tror vil bli en viktig del av fremtidens Champagne.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.