Arnaud Boue

Frankrike/Burgund

Arnaud Boue - fremadstormende mikronegociant samt domaine med egne vinmarker. Total produksjon på ca 25.000fl. Fortsatt forholdsvis ung, men med fartstid og erfaring også utenfor Burgund (Bordeaux, Sør-Afrika og New Zealand). Diploma i både ønologi og jordbruk kombinert med et åpent sinn og et tydelig fokus på bærekraft.

Alle vinmarkene dyrkes (minst) økologisk, og pr 2022 er omtrent halvparten sertifiserte. Etter å ha jobbet nærmere 15 år med konsultering innenfor biodynamisk dyrking og bakgrunn fra bl.a. Mugnier, startet han altså sin egen domaine/maison så sent som i 2018.
All frukt høstes for hånd, i kjelleren er det forsiktig behandling og ekstraksjon. Når årgangen tillater det, søker han så mye helkasefermentering som mulig (sjeldent under 20%). Alt er naturlig gjæret, selvsagt. Fatbruken inneholder ingen nye fat, frukten og vinmarken skal skinne, det er filosofien. Stilmessig heller vi mot old school, og det jobbes snarere oksidativt enn reduktivt. Fatoppholdet er normalt 12-18 måneder. Etter fatlagring går vinen tilbake på ståltanker for å hvile, før tapping på flaske.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.