Trenel Fils

Frankrike/Beaujolais

Maison Trénel er en tradisjonsrik vinprodusent og négociant etablert i 1928 av Claude-Henri Trénel i Charnay-lès-Mâcon i det sørlige Bourgogne. Det var hans sønn, André Trénel, som virkelig etablerte navnet som en anerkjent aktør innen Beaujolais, både i Frankrike og på eksportmarkeder. I dag drives virksomheten av Hervé de Boissieu i samarbeid med André Trénels barnebarn, Odile og Bruno Chambe. Trénel er særlig kjent for sin presise seleksjon av druer og cuvéer, takket være Boissieus anerkjente smakssikkerhet og evne til å identifisere kvaliteter med stort potensial.
Selskapet arbeider hovedsakelig som négociant og står dermed fritt til å kjøpe inn de beste druene og mostene fra utvalgte parseller i Beaujolais og Mâconnais. Dette gir fleksibilitet og mulighet til å fokusere på autentiske, terroirdrevne viner med minimal intervensjonI tillegg til vin er Maison Trénel også kjent for sin produksjon av fruktlikører, særlig Crème de Cassis, som har mottatt flere utmerkelser. I 2015 ble Trénel en del av M. Chapoutier-gruppen, noe som har styrket husets internasjonale distribusjon og videreutviklet kvalitet og teknisk presisjon, samtidig som den lokale identiteten og tradisjonen er bevart. Trénels viner har hatt en viktig rolle i revitaliseringen av Beaujolais på det norske markedet, og fremstår i dag som et bindeledd mellom tradisjon og moderne kvalitetsbevissthet.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.