Yalumba Winery
Australia/South Australia
Britiske Samuel Smith visste ikke da, i 1849, at hans reise inn i det ukjente da han grunnla Yalumba - skulle ende opp med å bli en milepæl i australsk vinhistorie. Og at den uavhengige og familiedrevne gården, 200 år senere, fortsatt er å betrakte som toneangivende i hele vinverdenen.
Fortsatt er det kombinasjon av innovasjon og tradisjon som danner grunnpilarene. De utfordrer kontinuerlig grensene ved forskning og eksperimentering for å best vise terroir-potensialet i både Barossa og Coonawarra. Håndverket/kunsten fra eget bøkkerverksted lever fortsatt videre, og Yalumba er eneste vingård på den sørlige halvkule med et operativt bøkkerverksted på gården.
I 1950 grunnla de sitt eget ikoniske «nursery» - hvor både forskning, eksperimentering og ivaretakelsen av de beste kloner/vinstokker har et sterkt fokus. Noe som hele Australias vinindustri nyter godt av. En annen viktig grunnpilar er «the art of letting go» - la naturen gå sin gang gjennom bærekraftige vinmarker, økologiske og veganvennlige metoder og utstrakt bruk av villgjær.