Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt

Oktobersmakinger 2019

Høysesongen for høstens smakinger, middager og vinmesser står for døren. Og under har vi samlet sju snasne muligheter for gode vinopplevelser og reiser i glasset.

Alt på et brett nærmest - med linker til påmelding og det hele!

Klikk på linkene for mer info og påmelding.

Produktsøk

Venner av Vinarius

Motta nyhetsbrevet Venner av Vinarius, og hold deg oppdatert på det siste av nyheter og spennende invitasjoner.

Vin til fårikål

Vin til fårikål, er det mulig da? Ja selvsagt er det mulig.

Men tilsier ikke rotekte norsk tradisjon og kultur at man helst skal velge øl og akevitt til denne tradisjonelle matretten?

Tja. Det vil noen kanskje si, spesielt de erkekonservative blant oss. Samtidig kjennetegnes en tradisjons (og kulturs) styrke av nettopp dens evne til kontinuerlig forandring. Det har en vis mann sagt en gang, og vi er helt enige med den vise mannen. Så derfor byr vi på et knippe gode vinforslag til fårikålmiddagen din. Sju slag, intet mindre - og jadda, for både husfredens og ølglade smaksløkers skyld har vi også tatt med et friskt og smaksrikt ølforslag.

Septembernyhetene på polet 2019

Det er et ubønnhørlig faktum - den verste varmen har gitt seg, og høstregnet har meldt sin premature ankomst flere steder allerede. Men heldigvis er ikke høsten å kimse av - med viltmat, ferskt lam, grønnsaker i sesong og skogen full av sopp og bær.

Så vi tar høsten i mot med vidåpne armer vi - og byr på et lekkert utvalg av både splitter nye viner og nye årganger av allerede kjente og kjære viner. Omtrent alle farger og fasonger er representert - fra alle verdens hjørner, og i alle prisklasser.

Septembers smaksfester - 1. omgang

September er nemlig måneden det virkelig slås på stortromma i Vin-Norge, og markerer for alvor perioden hvor det spilles opp til dans for smaksløker over det ganske land.

Programmet er tettpakket for å si det mildt, og omtrent hver fjerde dag kan vi by på anledninger hvor snasne smaksprøver kan oppleves.

Under finner du oversikten over stedene vi anbefaler deg å ta med smaksløkene dine i løpet av første halvdelen av måneden:

Lambrusco til gastronomisk tjeneste

Tenk deg prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (parmesanost), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

ALLE DISSE GODSAKENE kommer nemlig fra området rundt byen Modena, i den italienske regionen Emilia Romagna. Du skjønner fort at menneskene her har sansen for det gode liv - hvis jeg samtidig nevner at spreke sportsbiler fra Ferrari, Lamborghini og Maserati også har samme postadresse. La oss imidlertid dvele litt ved godsakene innledningsvis, for hva drikker egentlig lokalbefolkningen til disse matrettene?

Svaret er like enkelt som det kanskje er overraskende for mange. Og svaret er lambrusco. Ja du hørte riktig, det man drikker er lambrusco. Gjerne de friske og leskende vinene fra Cantine Paltrinierisom har tatt landet med storm siden de ble lansert for omlag to år siden.

Endelig en "Chianti" på boks!

Det er lov å spørre seg – trenger markedet, og vi, egentlig en ny boksvin?

Ja, Vi mener jo i grunnen det, men kun dersom noen grunnleggende elementer er på plass - og er disse elementene ikke på plass, er det like greit å la være! 

Så hva er disse elementene da?

Trommehvirvel...