Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 259
    [asset_id] => 338
    [title] => Vin til kalkun
    [alias] => vin-til-kalkun
    [introtext] => 

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner.

Foretrekker du hvitt er det også gode muligheter for treffsikre innertiere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær.

[fulltext] =>

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

RØDT

Raffinerte og delikate Thymiopoulos Naoussa Alta 2017 (214,90) kan minne om en krysning av pinot noir og nebbiolo, med sin duft av bringebær og roser, sødmefulle unge bærpreg og finslepne tanniner. God match til kalkunretter hvor man går litt "all in" på tilbehør og saus. Det hjelper også at vinen allerede finnes i maaange butikkhyller - fra Kirkenes til Kristiansand!

Et annet rafinnert og delikat rødt alternativ er Die Plek Cinsault 2018 (396,10). En slank og syrefrisk rød nyhet i polhyllene, med saftig munnfølelse og snille tanniner. Smak av friske røde bær, med innslag av urter og krydder. Fin sødmefull fruktkjerne, myk men sitter godt og lenge. Elegant kalkunvenn i glasset - og du finner den i alle store butikker over hele landet (pluss noen flere).

HVITT

En rimelig californisk nyhet i mange polbutikker, og som passer fint til kalkunen er Ballard Lane Chardonnay 2018 (189,40). Rund og fin, med fin fedme og smak av tørket aprikos med innslag fat og smør. Mye vin for pengene her.

I guilty pleasure-avdelinga har vi hentet fram høyfjellschardonnay fra Mendoza i Argentina. Angelica Zapata Chardonnay 2018 (259,90) er kraftig og fatpreget, på en deilig, solkysset måte. Konsentrert frukt og krydder spiller harmonisk sammen i glasset. Kan fint lagres noen år også.

NB! Som alle vet har 2020 så langt vist seg som et merkelig og utfordrende år for oss alle. Og for å gjøre julehandelen så smidig og trygg som som mulig, gir Vinmonopolet noen gode tips for en køfri julehandel.

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2020-11-15 21:59:39 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2020-11-25 09:24:45 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-12-01 09:44:19 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20171130_kalkun\/kalkun_og_vin_hele_\u00e5ret_-_skalert.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"Vin og kalkun","image_intro_caption":"Vin og kalkun","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 98 [ordering] => 5 [metakey] => vin til kalkun, beste vin til kalkun, rødvin til kalkun, hvitvin til kalkun, drikke til kalkun, 2020 beste viner til kalkun, Naoussa Alta, Thymiopoulos, Xinomavro [metadesc] => Vin til kalkun: De beste vinene til det magre og delikate kjøttet finner vi blant de saftige og lette rødvinene. Men vi skal heller ikke kimse av lett fyldige hvitviner med finesse og en snert av eikefat. [access] => 1 [hits] => 12976 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 259:vin-til-kalkun [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/259-vin-til-kalkun [text] =>

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner.

Foretrekker du hvitt er det også gode muligheter for treffsikre innertiere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

RØDT

Raffinerte og delikate Thymiopoulos Naoussa Alta 2017 (214,90) kan minne om en krysning av pinot noir og nebbiolo, med sin duft av bringebær og roser, sødmefulle unge bærpreg og finslepne tanniner. God match til kalkunretter hvor man går litt "all in" på tilbehør og saus. Det hjelper også at vinen allerede finnes i maaange butikkhyller - fra Kirkenes til Kristiansand!

Et annet rafinnert og delikat rødt alternativ er Die Plek Cinsault 2018 (396,10). En slank og syrefrisk rød nyhet i polhyllene, med saftig munnfølelse og snille tanniner. Smak av friske røde bær, med innslag av urter og krydder. Fin sødmefull fruktkjerne, myk men sitter godt og lenge. Elegant kalkunvenn i glasset - og du finner den i alle store butikker over hele landet (pluss noen flere).

HVITT

En rimelig californisk nyhet i mange polbutikker, og som passer fint til kalkunen er Ballard Lane Chardonnay 2018 (189,40). Rund og fin, med fin fedme og smak av tørket aprikos med innslag fat og smør. Mye vin for pengene her.

I guilty pleasure-avdelinga har vi hentet fram høyfjellschardonnay fra Mendoza i Argentina. Angelica Zapata Chardonnay 2018 (259,90) er kraftig og fatpreget, på en deilig, solkysset måte. Konsentrert frukt og krydder spiller harmonisk sammen i glasset. Kan fint lagres noen år også.

NB! Som alle vet har 2020 så langt vist seg som et merkelig og utfordrende år for oss alle. Og for å gjøre julehandelen så smidig og trygg som som mulig, gir Vinmonopolet noen gode tips for en køfri julehandel.

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 60 [id] => 60 [parent_id] => 1 [lft] => 117 [rgt] => 118 [level] => 1 [path] => vin-til-julemat [title] => vin til julemat [alias] => vin-til-julemat [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-11-07 14:02:49 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-11-07 14:02:49 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-11-07 14:02:49 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 5875 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-11-07 14:02:49 [publish_down] => 2016-11-07 14:02:49 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner.

Foretrekker du hvitt er det også gode muligheter for treffsikre innertiere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

RØDT

Raffinerte og delikate Thymiopoulos Naoussa Alta 2017 (214,90) kan minne om en krysning av pinot noir og nebbiolo, med sin duft av bringebær og roser, sødmefulle unge bærpreg og finslepne tanniner. God match til kalkunretter hvor man går litt "all in" på tilbehør og saus. Det hjelper også at vinen allerede finnes i maaange butikkhyller - fra Kirkenes til Kristiansand!

Et annet rafinnert og delikat rødt alternativ er Die Plek Cinsault 2018 (396,10). En slank og syrefrisk rød nyhet i polhyllene, med saftig munnfølelse og snille tanniner. Smak av friske røde bær, med innslag av urter og krydder. Fin sødmefull fruktkjerne, myk men sitter godt og lenge. Elegant kalkunvenn i glasset - og du finner den i alle store butikker over hele landet (pluss noen flere).

HVITT

En rimelig californisk nyhet i mange polbutikker, og som passer fint til kalkunen er Ballard Lane Chardonnay 2018 (189,40). Rund og fin, med fin fedme og smak av tørket aprikos med innslag fat og smør. Mye vin for pengene her.

I guilty pleasure-avdelinga har vi hentet fram høyfjellschardonnay fra Mendoza i Argentina. Angelica Zapata Chardonnay 2018 (259,90) er kraftig og fatpreget, på en deilig, solkysset måte. Konsentrert frukt og krydder spiller harmonisk sammen i glasset. Kan fint lagres noen år også.

NB! Som alle vet har 2020 så langt vist seg som et merkelig og utfordrende år for oss alle. Og for å gjøre julehandelen så smidig og trygg som som mulig, gir Vinmonopolet noen gode tips for en køfri julehandel.