Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 247
    [asset_id] => 326
    [title] => Vin til høstlammet
    [alias] => vin-til-hostens-lammelar
    [introtext] => 

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser rett inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre snasne stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens gastronomiske kortreiste klassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

[fulltext] =>

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot en smaskrik tungvekter. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE DU FINNER I DE FLESTE BUTIKKHYLLER:
 

FRA DE SPANSKE DALSTROKA INNAFOR
Dominio do Bibei Lalama 2018 | Den saftige og smaksrike spanjolen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang som gir rikere, mørkere og mer krydret fruktighet - og mer enn noensinne kan vi si at  LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 259,90

FYLDIG OG FRANSK
Rémy Ferbras Terre de Mistral Vacqueyras 2019 (239,00) | All infylde og kraft her - adressen tilsier det, samt bruken av nøye utvalgt druemateriale fra solrike vinmarker. Rik aromatisk med krydder og mørkt bærpreg og innslag lakris. God syre, avrundet tanninstruktur og konsentrert, lang ettersmak. Tåler godt med krydder i maten denne snasne smaksbomba. | Rhône, Frankrike | 239,00

GROM GREKER
Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2019/20 | Du er tilgitt om du tror du drikker en superlegant nebbiolo når du får denne i glasset, mange proffer har gått i den "fella" før deg nemlig. Aromatisk, kompleks og med balansert syrefriskhet og finslepet tanninstruktur til å bære den elegante og solmodne fruktigheten. Fra høyfjellene nord i Hellas, og laget på den lokale druen xinomavro. Fin til både lammelåret og mer delikate stykker (feks. filet) | Naoussa, Hellas | 189,00

KJØLIG AUSTRALIER
Punt Road Shiraz 2020 | Krydret, men  samtidig i en kjølig  stil med mørk, saftig bærfrukt, litt urter og snev eucalyptus i finish. Matcher perfekt til rosmarinkrydret lam. | Yarra Valley, Australia | 199,90

"UNDERCOVER" CHIANTI CLASSICO - PÅ BOKS
Dievole Le Due Arbie Toscana 2019/20 | Med druemateriale fra selve indrefileten i Chianti. Fruktig og bærpreget fersk stil, men uten å kompromisse på strukturen. Noe som gjør at vinen skiller seg ut i bag-in-boxverden, og dermed er mer matvennlig.  | Toscana, Italia | 485,00

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2021-09-05 14:18:24 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2021-09-22 11:54:30 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-09-13 05:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170323_p\u00e5skevin\/lammel\u00e5r_web.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 89 [ordering] => 8 [metakey] => vin til lam, rødvin til lam, beste vin til lam, drikke til lammelår, vin til lammelår, høstens lam, vin til lam 2020, vin lam, vin til lam 2021, Rioja [metadesc] => Vin + lammelår = sant. Så derfor, her er årets utgave av «hånd i hånd" vinforslag til høstens lam. [access] => 1 [hits] => 16071 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 247:vin-til-hostens-lammelar [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/247-vin-til-hostens-lammelar [text] =>

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser rett inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre snasne stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens gastronomiske kortreiste klassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot en smaskrik tungvekter. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE DU FINNER I DE FLESTE BUTIKKHYLLER:
 

FRA DE SPANSKE DALSTROKA INNAFOR
Dominio do Bibei Lalama 2018 | Den saftige og smaksrike spanjolen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang som gir rikere, mørkere og mer krydret fruktighet - og mer enn noensinne kan vi si at  LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 259,90

FYLDIG OG FRANSK
Rémy Ferbras Terre de Mistral Vacqueyras 2019 (239,00) | All infylde og kraft her - adressen tilsier det, samt bruken av nøye utvalgt druemateriale fra solrike vinmarker. Rik aromatisk med krydder og mørkt bærpreg og innslag lakris. God syre, avrundet tanninstruktur og konsentrert, lang ettersmak. Tåler godt med krydder i maten denne snasne smaksbomba. | Rhône, Frankrike | 239,00

GROM GREKER
Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2019/20 | Du er tilgitt om du tror du drikker en superlegant nebbiolo når du får denne i glasset, mange proffer har gått i den "fella" før deg nemlig. Aromatisk, kompleks og med balansert syrefriskhet og finslepet tanninstruktur til å bære den elegante og solmodne fruktigheten. Fra høyfjellene nord i Hellas, og laget på den lokale druen xinomavro. Fin til både lammelåret og mer delikate stykker (feks. filet) | Naoussa, Hellas | 189,00

KJØLIG AUSTRALIER
Punt Road Shiraz 2020 | Krydret, men  samtidig i en kjølig  stil med mørk, saftig bærfrukt, litt urter og snev eucalyptus i finish. Matcher perfekt til rosmarinkrydret lam. | Yarra Valley, Australia | 199,90

"UNDERCOVER" CHIANTI CLASSICO - PÅ BOKS
Dievole Le Due Arbie Toscana 2019/20 | Med druemateriale fra selve indrefileten i Chianti. Fruktig og bærpreget fersk stil, men uten å kompromisse på strukturen. Noe som gjør at vinen skiller seg ut i bag-in-boxverden, og dermed er mer matvennlig.  | Toscana, Italia | 485,00

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser rett inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre snasne stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens gastronomiske kortreiste klassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot en smaskrik tungvekter. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE DU FINNER I DE FLESTE BUTIKKHYLLER:
 

FRA DE SPANSKE DALSTROKA INNAFOR
Dominio do Bibei Lalama 2018 | Den saftige og smaksrike spanjolen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang som gir rikere, mørkere og mer krydret fruktighet - og mer enn noensinne kan vi si at  LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 259,90

FYLDIG OG FRANSK
Rémy Ferbras Terre de Mistral Vacqueyras 2019 (239,00) | All infylde og kraft her - adressen tilsier det, samt bruken av nøye utvalgt druemateriale fra solrike vinmarker. Rik aromatisk med krydder og mørkt bærpreg og innslag lakris. God syre, avrundet tanninstruktur og konsentrert, lang ettersmak. Tåler godt med krydder i maten denne snasne smaksbomba. | Rhône, Frankrike | 239,00

GROM GREKER
Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2019/20 | Du er tilgitt om du tror du drikker en superlegant nebbiolo når du får denne i glasset, mange proffer har gått i den "fella" før deg nemlig. Aromatisk, kompleks og med balansert syrefriskhet og finslepet tanninstruktur til å bære den elegante og solmodne fruktigheten. Fra høyfjellene nord i Hellas, og laget på den lokale druen xinomavro. Fin til både lammelåret og mer delikate stykker (feks. filet) | Naoussa, Hellas | 189,00

KJØLIG AUSTRALIER
Punt Road Shiraz 2020 | Krydret, men  samtidig i en kjølig  stil med mørk, saftig bærfrukt, litt urter og snev eucalyptus i finish. Matcher perfekt til rosmarinkrydret lam. | Yarra Valley, Australia | 199,90

"UNDERCOVER" CHIANTI CLASSICO - PÅ BOKS
Dievole Le Due Arbie Toscana 2019/20 | Med druemateriale fra selve indrefileten i Chianti. Fruktig og bærpreget fersk stil, men uten å kompromisse på strukturen. Noe som gjør at vinen skiller seg ut i bag-in-boxverden, og dermed er mer matvennlig.  | Toscana, Italia | 485,00