Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Broc Cellars

Koukou Cabernet Franc 2017

Land: USA

Region: California

Type: Rødvin

Druer: 100% Cabernet Franc

Karakteristikk: God intensitet av røde bær som kirsebær, urter og noe rotgrønnsaker. Saftig preg av røde bær, god syre og middels lang ettersmak.

Om vinen: 100% heleklaser, fottråkkes, spontanfermentert, lagret 5 md på gamle nøytrale eikefat, kun svovel tilsatt før tapping på fl.

Om produsenten: Chris Brockway, som opprinnelig er fra Nebraska, kom til California via Seattle. Han studerte vinmaking først på UC Davis og senere ved Fresno State. Han jobbet først for Rosenblum Cellars, hvor fokuset var å lage 'fancy' viner som speilet mer vinmakerteknikk enn noe annet. Han innså at hans inspirasjon og fokus var i endring, og ønsket om å lage vin som var mer naturlig for 20-30 år siden kom bankene på. I 2002 ble det første fatet med vin laget, i 2004 de første lovlige fatene, og i 2006 begynte han helt og fullt for seg selv. I dag holder han til i en større garasje i studentbyen Berkeley, der han lager ca. 35-40.000 flasker vin i året, hvor alt er fordelt på 15 varianter. Han eier ingen vinmarker selv, men han kjøper druer på langtidskontrakter, og nettverket er stort. Druene kommer gjerne fra kjølige områder som Sierra Foothills, Mendocino, Anderson Valley, Alexander Valley, men også fra varmere områder som Paso Ro¬ble og Santa Barbara. Hemmeligheten ligger i tidlig innhøsting og kun naturlig tilnærming i vineriet. Naturlig tilnærming vil si at druene fottråkkes og spontanfermenter i gamle trefat, kun bruk av gamle fat ved lagring av vinen, ingen tilsetting av noe slag annet enn litt svovel ved tapping. Chris Brockway sine viner er svært sjelden på mer enn 13% alkohol, og vil alltid reflektere vin fra California slik de lagde den før i tiden. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.broccellars.com

Passer til:

Lyst kjøtt

Småvilt og fugl

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:315.00 ink mva
Horecapris:259.02 eks mva

Vinmonopolnummer: 10799601
Utvalg Vinmonopolet: BU
Str: 0,75 L
EPD-nr: 5252846
Alkoholnivå: 12,0 %
SAP-nr: 9060008