Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 240
    [asset_id] => 318
    [title] => "Du kommer til å mislykkes!"
    [alias] => van-volxem-mosel-saar-lykkes
    [introtext] => 

Over to meter høy. Grove, store enorme hender. Finkjemmet hestehale. Og det vanskeligste navnet å ta på strak arm - virvelvinden Roman Niewodnicanski (prøv deg på den tungekrølleren ti ganger på rad. Raskt.) snakker både på utpust og innpust. Samtidig. Og han har definitivt tatt vinverdenen med storm.

Dette til tross for farens "velvalgte" ord da Roman slapp bomben og sa at han heller ville begynne med vin i stedet for å jobbe for den ikke ubetydelige familebedriften Bitburger - du vet, den store industrielle ølprodusenten.

[fulltext] =>

 Den faderlige kjærligheten gjorde seg kort og konsist gjeldende i følgende lykkeønske på veien:

Du kommer til å mislykkes!

Og med dette i bagasjen, tok det ikke uventet noen år før far og sønn igjen snakket med hverandre.

MEN HVORFOR MOSEL? Det var ikke på grunn av været, "it is shit", sier Roman. Heller ikke maten - "food here is OK, at best". Enkle forutsigbare rammebetingelser da? Nix! "You all know German wine laws, they are complicated.." - en viss underdrivelse kan spores. Det var historien til Mosels vinproduksjon som drev han. Tidløsheten som ironisk nok hadde gått i glemmeboken til folk flest. En fordums stormakt som pirret, og som har lagt grunn for et fortsatt nært forhold til bankforbindelsene hans - nå 17 år etter at han kjøpte den da lille eiendommen. Du vet, et slikt forhold man får når man har lånt en krone eller to, og kontinuerlig investerer og strever etter topp kvalitet.

AKADEMISK OG ANALYTISK. Med bakgrunn i konsulentselskapet Ernst & Young, så valgte Roman å rette blikket mot Champagne i sin streben etter perfeksjon – «de har alltid klart å ta høye priser, og forsvart disse». Men det er ikke bare fra merkevaresterke franskmenn kunnskapen har blitt tilegnet. Et besøk hos Van Volxem vil innebære en Roman som raser rundt i smakerommet/biblioteket, og henter frem gamle skrifter og dokumenter som underbygger påstanden om at Mosel for bare 100 år siden virkelig var en prismessig top of the pops. På linje med Champagne. Med Bordeaux og Burgund godt bak seg.

TIL FORSKJELL FRA NÅ, var imidlertid fokuset den gang på vinmarken. Det var vinmarken som fikk stor skrift på flasken. Ikke produsenten. "Bare se her", "og her", "og her" - den ene flasken etter den andre fra fordums tid trekkes frem. Bevisgjenstand A til Å+ presenteres på løpende bånd. Av Roman, stadig på innpust og utpust. Samtidig.

Han vil tilbake til fortiden med prosjektet sitt, for fremtidens skyld. Tilbake til terroirfokuset er målet - og han har derfor investert nokså heftig i de beste vinmarkene Mosel (Saar) kan by på. Til bankens store skrekkblandede fryd. Og til glede for vinelskere over hele verden.

VINFOKUSET er tindrende klart. Like tindrende klare som vinene er. Elegant stil skal det være, ingen viner skal ligge over 12 prosent alkohol. Lette viner med iboende styrke - "som en ballerina som flyr gjennom luften", er Romans egen definisjon. Totalt har han 40 hektar vinmarker, nesten utelukkende bratte vinmarker av grosse lage-kvalitet.

LAGRINGSVENNLIG? Ja. Absolutt. Nesten utelukkende. Og spesielt anbefales dette for de høyere kvalitetsnivåene. Husstilen er stram og elegant - du vet, ballerinaen som flyr gjennom luften. Og lufting av vinene anbefales også - spesielt i ung alder - ikke bare fordi de er såpass strukturerte, men også fordi de arbeider reduktivt i kjelleren - med lite tilførsel av oksygen i prosessen. En luftetur i karaffelen er derfor å anbefale for nytelsens skyld.

VINER NYLIG SLUPPET:

1 Saar Riesling 2015 - Gårdens flytende visittkort med druer hentet fra ulike vinmarker i Saar. Slank, delikat med avrundet grapefruktpreget friskhet. | 209,00

2 Wiltinger Riesling 2015 - "Landsbyvinen" er finessepreget med fjærlett kremete tekstur og eplepreget friskhet. | 229,00

3 Alte Reben Riesling 2015 - Seleksjon av druer fra gamle vinstokker i flere av Van Volxems bratthengsmarker. Kompleksitet, intens nerve og lasersyre er resultatet. | 249,00

4 Goldberg Riesling GG 2015 - Mineralitet, tekstureleganse og energi for tjue år i kjelleren. For de som kan vente. | 299,00

Scharzhofberger Riesling GG 2015 - Kultvin fra tysklands kjøligste premium-vinmark, 150 "hengedøgn". Etterlater spor og setter smaksløkene i en Stockholmssyndrom-tilstand. Kun 8 flasker igjen. | 329,00

Rotschiefer Riesling Kabinett 2015 - Floral og lett som sommerskyer. Leskende halvtørr vin i feinherb-stil (23 g/l restsukker). Elsker thaimat. | 199,00

Bockstein Riesling Spätlese 2015 - En sitruspreget, delikat og ostevennlig spätlese med 60 g/l restsukker. | 275,00

8 1900 Brut Riesling Sekt 2009 - Usedvanlig kompleks etter sine fem år på bunnfall. Rik og frisk, og i så få flasker at vi ikke turte vise den frem til pressen (likevel kun ca 20 flasker igjen på lageret). | 329,00

 

Mer detaljer om vinene, samt flere viner fra Van Volxem.

[state] => 1 [catid] => 34 [created] => 2017-06-13 14:13:50 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2017-06-15 13:37:19 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-06-15 05:55:40 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170615_vanvolxem\/Roman_scale.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 18 [ordering] => 1 [metakey] => riesling, mosel, Van Volxem, beste riesling, GG, grosses gewächs, beste riesling i Norge [metadesc] => Over to meter høy. Grove, store enorme hender. Finkjemmet hestehale. Og det vanskeligste navnet å ta på strak arm - virvelvinden Roman Niewodnicanski (prøv deg på den tungekrølleren ti ganger på rad. Raskt.) snakker både på utpust og innpust. Samtidig. Og han har definitivt tatt vinverdenen med storm. [access] => 1 [hits] => 328 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Produktnytt [category_alias] => produktnytt [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => Nyheter [parent_id] => 42 [parent_route] => nyheter [parent_alias] => nyheter [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => JLayoutFile Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 240:van-volxem-mosel-saar-lykkes [catslug] => 34:produktnytt [parent_slug] => 42:nyheter [readmore_link] => /nyheter/34-produktnytt/240-van-volxem-mosel-saar-lykkes [text] =>

Over to meter høy. Grove, store enorme hender. Finkjemmet hestehale. Og det vanskeligste navnet å ta på strak arm - virvelvinden Roman Niewodnicanski (prøv deg på den tungekrølleren ti ganger på rad. Raskt.) snakker både på utpust og innpust. Samtidig. Og han har definitivt tatt vinverdenen med storm.

Dette til tross for farens "velvalgte" ord da Roman slapp bomben og sa at han heller ville begynne med vin i stedet for å jobbe for den ikke ubetydelige familebedriften Bitburger - du vet, den store industrielle ølprodusenten.

 Den faderlige kjærligheten gjorde seg kort og konsist gjeldende i følgende lykkeønske på veien:

Du kommer til å mislykkes!

Og med dette i bagasjen, tok det ikke uventet noen år før far og sønn igjen snakket med hverandre.

MEN HVORFOR MOSEL? Det var ikke på grunn av været, "it is shit", sier Roman. Heller ikke maten - "food here is OK, at best". Enkle forutsigbare rammebetingelser da? Nix! "You all know German wine laws, they are complicated.." - en viss underdrivelse kan spores. Det var historien til Mosels vinproduksjon som drev han. Tidløsheten som ironisk nok hadde gått i glemmeboken til folk flest. En fordums stormakt som pirret, og som har lagt grunn for et fortsatt nært forhold til bankforbindelsene hans - nå 17 år etter at han kjøpte den da lille eiendommen. Du vet, et slikt forhold man får når man har lånt en krone eller to, og kontinuerlig investerer og strever etter topp kvalitet.

AKADEMISK OG ANALYTISK. Med bakgrunn i konsulentselskapet Ernst & Young, så valgte Roman å rette blikket mot Champagne i sin streben etter perfeksjon – «de har alltid klart å ta høye priser, og forsvart disse». Men det er ikke bare fra merkevaresterke franskmenn kunnskapen har blitt tilegnet. Et besøk hos Van Volxem vil innebære en Roman som raser rundt i smakerommet/biblioteket, og henter frem gamle skrifter og dokumenter som underbygger påstanden om at Mosel for bare 100 år siden virkelig var en prismessig top of the pops. På linje med Champagne. Med Bordeaux og Burgund godt bak seg.

TIL FORSKJELL FRA NÅ, var imidlertid fokuset den gang på vinmarken. Det var vinmarken som fikk stor skrift på flasken. Ikke produsenten. "Bare se her", "og her", "og her" - den ene flasken etter den andre fra fordums tid trekkes frem. Bevisgjenstand A til Å+ presenteres på løpende bånd. Av Roman, stadig på innpust og utpust. Samtidig.

Han vil tilbake til fortiden med prosjektet sitt, for fremtidens skyld. Tilbake til terroirfokuset er målet - og han har derfor investert nokså heftig i de beste vinmarkene Mosel (Saar) kan by på. Til bankens store skrekkblandede fryd. Og til glede for vinelskere over hele verden.

VINFOKUSET er tindrende klart. Like tindrende klare som vinene er. Elegant stil skal det være, ingen viner skal ligge over 12 prosent alkohol. Lette viner med iboende styrke - "som en ballerina som flyr gjennom luften", er Romans egen definisjon. Totalt har han 40 hektar vinmarker, nesten utelukkende bratte vinmarker av grosse lage-kvalitet.

LAGRINGSVENNLIG? Ja. Absolutt. Nesten utelukkende. Og spesielt anbefales dette for de høyere kvalitetsnivåene. Husstilen er stram og elegant - du vet, ballerinaen som flyr gjennom luften. Og lufting av vinene anbefales også - spesielt i ung alder - ikke bare fordi de er såpass strukturerte, men også fordi de arbeider reduktivt i kjelleren - med lite tilførsel av oksygen i prosessen. En luftetur i karaffelen er derfor å anbefale for nytelsens skyld.

VINER NYLIG SLUPPET:

1 Saar Riesling 2015 - Gårdens flytende visittkort med druer hentet fra ulike vinmarker i Saar. Slank, delikat med avrundet grapefruktpreget friskhet. | 209,00

2 Wiltinger Riesling 2015 - "Landsbyvinen" er finessepreget med fjærlett kremete tekstur og eplepreget friskhet. | 229,00

3 Alte Reben Riesling 2015 - Seleksjon av druer fra gamle vinstokker i flere av Van Volxems bratthengsmarker. Kompleksitet, intens nerve og lasersyre er resultatet. | 249,00

4 Goldberg Riesling GG 2015 - Mineralitet, tekstureleganse og energi for tjue år i kjelleren. For de som kan vente. | 299,00

Scharzhofberger Riesling GG 2015 - Kultvin fra tysklands kjøligste premium-vinmark, 150 "hengedøgn". Etterlater spor og setter smaksløkene i en Stockholmssyndrom-tilstand. Kun 8 flasker igjen. | 329,00

Rotschiefer Riesling Kabinett 2015 - Floral og lett som sommerskyer. Leskende halvtørr vin i feinherb-stil (23 g/l restsukker). Elsker thaimat. | 199,00

Bockstein Riesling Spätlese 2015 - En sitruspreget, delikat og ostevennlig spätlese med 60 g/l restsukker. | 275,00

8 1900 Brut Riesling Sekt 2009 - Usedvanlig kompleks etter sine fem år på bunnfall. Rik og frisk, og i så få flasker at vi ikke turte vise den frem til pressen (likevel kun ca 20 flasker igjen på lageret). | 329,00

 

Mer detaljer om vinene, samt flere viner fra Van Volxem.

[tags] => JHelperTags Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 11 [id] => 11 [parent_id] => 1 [lft] => 19 [rgt] => 20 [level] => 1 [path] => tyskland [title] => Tyskland [alias] => tyskland [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-08-10 08:44:58 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-08-10 08:44:58 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-08-10 08:44:58 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 263 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-08-10 08:44:58 [publish_down] => 2016-08-10 08:44:58 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 33 [id] => 33 [parent_id] => 1 [lft] => 63 [rgt] => 64 [level] => 1 [path] => mosel [title] => Mosel [alias] => mosel [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-20 07:45:25 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-20 07:45:25 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-20 07:45:25 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 246 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-20 07:45:25 [publish_down] => 2016-09-20 07:45:25 ) [2] => stdClass Object ( [tag_id] => 34 [id] => 34 [parent_id] => 1 [lft] => 65 [rgt] => 66 [level] => 1 [path] => riesling [title] => Riesling [alias] => riesling [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-20 07:45:25 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-20 07:45:25 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-20 07:45:25 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 485 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-20 07:45:25 [publish_down] => 2016-09-20 07:45:25 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Over to meter høy. Grove, store enorme hender. Finkjemmet hestehale. Og det vanskeligste navnet å ta på strak arm - virvelvinden Roman Niewodnicanski (prøv deg på den tungekrølleren ti ganger på rad. Raskt.) snakker både på utpust og innpust. Samtidig. Og han har definitivt tatt vinverdenen med storm.

Dette til tross for farens "velvalgte" ord da Roman slapp bomben og sa at han heller ville begynne med vin i stedet for å jobbe for den ikke ubetydelige familebedriften Bitburger - du vet, den store industrielle ølprodusenten.

 Den faderlige kjærligheten gjorde seg kort og konsist gjeldende i følgende lykkeønske på veien:

Du kommer til å mislykkes!

Og med dette i bagasjen, tok det ikke uventet noen år før far og sønn igjen snakket med hverandre.

MEN HVORFOR MOSEL? Det var ikke på grunn av været, "it is shit", sier Roman. Heller ikke maten - "food here is OK, at best". Enkle forutsigbare rammebetingelser da? Nix! "You all know German wine laws, they are complicated.." - en viss underdrivelse kan spores. Det var historien til Mosels vinproduksjon som drev han. Tidløsheten som ironisk nok hadde gått i glemmeboken til folk flest. En fordums stormakt som pirret, og som har lagt grunn for et fortsatt nært forhold til bankforbindelsene hans - nå 17 år etter at han kjøpte den da lille eiendommen. Du vet, et slikt forhold man får når man har lånt en krone eller to, og kontinuerlig investerer og strever etter topp kvalitet.

AKADEMISK OG ANALYTISK. Med bakgrunn i konsulentselskapet Ernst & Young, så valgte Roman å rette blikket mot Champagne i sin streben etter perfeksjon – «de har alltid klart å ta høye priser, og forsvart disse». Men det er ikke bare fra merkevaresterke franskmenn kunnskapen har blitt tilegnet. Et besøk hos Van Volxem vil innebære en Roman som raser rundt i smakerommet/biblioteket, og henter frem gamle skrifter og dokumenter som underbygger påstanden om at Mosel for bare 100 år siden virkelig var en prismessig top of the pops. På linje med Champagne. Med Bordeaux og Burgund godt bak seg.

TIL FORSKJELL FRA NÅ, var imidlertid fokuset den gang på vinmarken. Det var vinmarken som fikk stor skrift på flasken. Ikke produsenten. "Bare se her", "og her", "og her" - den ene flasken etter den andre fra fordums tid trekkes frem. Bevisgjenstand A til Å+ presenteres på løpende bånd. Av Roman, stadig på innpust og utpust. Samtidig.

Han vil tilbake til fortiden med prosjektet sitt, for fremtidens skyld. Tilbake til terroirfokuset er målet - og han har derfor investert nokså heftig i de beste vinmarkene Mosel (Saar) kan by på. Til bankens store skrekkblandede fryd. Og til glede for vinelskere over hele verden.

VINFOKUSET er tindrende klart. Like tindrende klare som vinene er. Elegant stil skal det være, ingen viner skal ligge over 12 prosent alkohol. Lette viner med iboende styrke - "som en ballerina som flyr gjennom luften", er Romans egen definisjon. Totalt har han 40 hektar vinmarker, nesten utelukkende bratte vinmarker av grosse lage-kvalitet.

LAGRINGSVENNLIG? Ja. Absolutt. Nesten utelukkende. Og spesielt anbefales dette for de høyere kvalitetsnivåene. Husstilen er stram og elegant - du vet, ballerinaen som flyr gjennom luften. Og lufting av vinene anbefales også - spesielt i ung alder - ikke bare fordi de er såpass strukturerte, men også fordi de arbeider reduktivt i kjelleren - med lite tilførsel av oksygen i prosessen. En luftetur i karaffelen er derfor å anbefale for nytelsens skyld.

VINER NYLIG SLUPPET:

1 Saar Riesling 2015 - Gårdens flytende visittkort med druer hentet fra ulike vinmarker i Saar. Slank, delikat med avrundet grapefruktpreget friskhet. | 209,00

2 Wiltinger Riesling 2015 - "Landsbyvinen" er finessepreget med fjærlett kremete tekstur og eplepreget friskhet. | 229,00

3 Alte Reben Riesling 2015 - Seleksjon av druer fra gamle vinstokker i flere av Van Volxems bratthengsmarker. Kompleksitet, intens nerve og lasersyre er resultatet. | 249,00

4 Goldberg Riesling GG 2015 - Mineralitet, tekstureleganse og energi for tjue år i kjelleren. For de som kan vente. | 299,00

Scharzhofberger Riesling GG 2015 - Kultvin fra tysklands kjøligste premium-vinmark, 150 "hengedøgn". Etterlater spor og setter smaksløkene i en Stockholmssyndrom-tilstand. Kun 8 flasker igjen. | 329,00

Rotschiefer Riesling Kabinett 2015 - Floral og lett som sommerskyer. Leskende halvtørr vin i feinherb-stil (23 g/l restsukker). Elsker thaimat. | 199,00

Bockstein Riesling Spätlese 2015 - En sitruspreget, delikat og ostevennlig spätlese med 60 g/l restsukker. | 275,00

8 1900 Brut Riesling Sekt 2009 - Usedvanlig kompleks etter sine fem år på bunnfall. Rik og frisk, og i så få flasker at vi ikke turte vise den frem til pressen (likevel kun ca 20 flasker igjen på lageret). | 329,00

 

Mer detaljer om vinene, samt flere viner fra Van Volxem.