Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 238
    [asset_id] => 316
    [title] => Lambrusco til gastronomisk tjeneste
    [alias] => lambrusco-til-tjeneste
    [introtext] => 

Tenk deg prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (parmesanost), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

[fulltext] =>

ALLE DISSE GODSAKENE kommer nemlig fra området rundt byen Modena, i den italienske regionen Emilia Romagna. Du skjønner fort at menneskene her har sansen for det gode liv - hvis jeg samtidig nevner at spreke sportsbiler fra Ferrari, Lamborghini og Maserati også har samme postadresse. La oss imidlertid dvele litt ved godsakene innledningsvis, for hva drikker egentlig lokalbefolkningen til disse matrettene?

Svaret er like enkelt som det kanskje er overraskende for mange. Og svaret er lambrusco. Ja du hørte riktig, det man drikker er lambrusco. Gjerne de friske og leskende vinene fra Cantine Paltrinierisom nå endelig er å finne her i Norge.

LAMBRUSCO ER OGSÅ VINEN som helt ufortjent har blitt dratt ned i søla, og fått ødelagt sitt rykte av kommersielle verstinger som har pumpet ut søtt kliss. Dømt til et liv på nederste hylle i supermarkeder verden over. Men myter må knuses, for lambrusco er nødvendigvis ikke den begredelige lambrusco som mange har blitt forledet til å tro. La derfor disse kjipe flaskene med klissete og industriell «Lambrusco» stå i fred på den nederste hylla, for de yter ikke vinen (eller ganen din) rettferdighet. Den tradisjonelle lambrusco er nemlig tørr og matvennlig.

«ITALIAS MAGE», er hva Emilia Romagna går under på folkemunne. Om ikke godsakene jeg nevnte innledningsvis frister, så kan jeg også opplyse om at den berømte bolognese-sausen kommer fra samme region, nærmere bestemt Bologna, Modenas naboby. Kirsebærene fra Modena er også fantastiske, og visste du at Europas eneste opphavsbeskyttende syltetøy kommer fra dette området? Laget av kirsebær selvsagt.

LAMBRUSCO OG MAT. Tørr lambrusco er som sagt skapt for Emilia Romagnas lokale spesialiteter som salami, spekeskinke, hard ost som parmigiano (parmesanost) og fylt pasta som tortellini og ravioli (gjerne fylt med kjøtt, ost eller urtekrem). Og vinens friskhet og delikate, myke bobler spiller også fint opp mot pizza og risotto! Dette er matretter vi har adoptert til Norge for lenge siden - og den kommende 17.mai-frokosten er derfor selvskreven som den perfekt arena for et gastronomisk kjærlighetsforhold til lambrusco! Det samme gjelder i grunnen for varme vårkvelder (de må da komme snart..) og deilige sommerdager.

LAMBRUSCO ER NØDVENDIGVIS ikke «tenkevinen» du bruker hele kvelden på å analysere ihjel. Heldigvis! Dette står heller ikke i stillingsinstruksen til vinen. Der står det derimot at den skal tilby uformell livskvalitet til glade mennesker som ikke tar seg selv høytidelig. Reis derfor i glasset, opplev, og kverk noen myter bare for nytelsens skyld. Finn inspirasjon i Italias mage. Lambrusco er ikke lambrusco, det er mer enn som så..

En trio snasne lambruschi med leskende og perlende "ja takk, et glass til-garanti" finner du nå i både polbutikker og årvåkne restauranter. La våren komme!


Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2016 - Frydefullt uformell sprudlevenn til oppdrag som både aperitiff, grillmat, følge til pasta/pizza, koldtbord/tapas og ost, skinke og salami. Deilig fruktig og oppløftende syrefrisk. | 149,90.

Paltrinieri Radice Lambrusco di Sorbara 2015 - Syrligste lambrusco i klassen. Garantert! Laget på "gamlemåten" metode ancestrale, hipstervennlig og matvennlig. Frekk til fiske- og skalldyrsretter. 0,1g/l restssukker. | 185,00

Paltrinieri Leclisse Lambrusco di Sorbara 2016 - Flaggskipet, som byr på god konsentrasjon av friske, røde bær og en strukturert og lang finish. Allrounder til alt godt. | 199,90

Paltrinieri

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2017-05-10 08:34:16 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2017-05-18 13:07:24 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-05-11 09:24:42 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170511_lambrusco\/paltrinieri-pour-scaled.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 18 [ordering] => 6 [metakey] => Lambrusco, lambrusco til mat, spekemat, vin til spekemat, vin til 17.mai, bobler til 17.mai, vin til skinke, vin til ost, vin til pizza, vin til pasta [metadesc] => Prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (parmesan), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant? Men hva drikker man til dette? Svaret er lambrusco. [access] => 1 [hits] => 871 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 238:lambrusco-til-tjeneste [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/238-lambrusco-til-tjeneste [text] =>

Tenk deg prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (parmesanost), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

ALLE DISSE GODSAKENE kommer nemlig fra området rundt byen Modena, i den italienske regionen Emilia Romagna. Du skjønner fort at menneskene her har sansen for det gode liv - hvis jeg samtidig nevner at spreke sportsbiler fra Ferrari, Lamborghini og Maserati også har samme postadresse. La oss imidlertid dvele litt ved godsakene innledningsvis, for hva drikker egentlig lokalbefolkningen til disse matrettene?

Svaret er like enkelt som det kanskje er overraskende for mange. Og svaret er lambrusco. Ja du hørte riktig, det man drikker er lambrusco. Gjerne de friske og leskende vinene fra Cantine Paltrinierisom nå endelig er å finne her i Norge.

LAMBRUSCO ER OGSÅ VINEN som helt ufortjent har blitt dratt ned i søla, og fått ødelagt sitt rykte av kommersielle verstinger som har pumpet ut søtt kliss. Dømt til et liv på nederste hylle i supermarkeder verden over. Men myter må knuses, for lambrusco er nødvendigvis ikke den begredelige lambrusco som mange har blitt forledet til å tro. La derfor disse kjipe flaskene med klissete og industriell «Lambrusco» stå i fred på den nederste hylla, for de yter ikke vinen (eller ganen din) rettferdighet. Den tradisjonelle lambrusco er nemlig tørr og matvennlig.

«ITALIAS MAGE», er hva Emilia Romagna går under på folkemunne. Om ikke godsakene jeg nevnte innledningsvis frister, så kan jeg også opplyse om at den berømte bolognese-sausen kommer fra samme region, nærmere bestemt Bologna, Modenas naboby. Kirsebærene fra Modena er også fantastiske, og visste du at Europas eneste opphavsbeskyttende syltetøy kommer fra dette området? Laget av kirsebær selvsagt.

LAMBRUSCO OG MAT. Tørr lambrusco er som sagt skapt for Emilia Romagnas lokale spesialiteter som salami, spekeskinke, hard ost som parmigiano (parmesanost) og fylt pasta som tortellini og ravioli (gjerne fylt med kjøtt, ost eller urtekrem). Og vinens friskhet og delikate, myke bobler spiller også fint opp mot pizza og risotto! Dette er matretter vi har adoptert til Norge for lenge siden - og den kommende 17.mai-frokosten er derfor selvskreven som den perfekt arena for et gastronomisk kjærlighetsforhold til lambrusco! Det samme gjelder i grunnen for varme vårkvelder (de må da komme snart..) og deilige sommerdager.

LAMBRUSCO ER NØDVENDIGVIS ikke «tenkevinen» du bruker hele kvelden på å analysere ihjel. Heldigvis! Dette står heller ikke i stillingsinstruksen til vinen. Der står det derimot at den skal tilby uformell livskvalitet til glade mennesker som ikke tar seg selv høytidelig. Reis derfor i glasset, opplev, og kverk noen myter bare for nytelsens skyld. Finn inspirasjon i Italias mage. Lambrusco er ikke lambrusco, det er mer enn som så..

En trio snasne lambruschi med leskende og perlende "ja takk, et glass til-garanti" finner du nå i både polbutikker og årvåkne restauranter. La våren komme!


Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2016 - Frydefullt uformell sprudlevenn til oppdrag som både aperitiff, grillmat, følge til pasta/pizza, koldtbord/tapas og ost, skinke og salami. Deilig fruktig og oppløftende syrefrisk. | 149,90.

Paltrinieri Radice Lambrusco di Sorbara 2015 - Syrligste lambrusco i klassen. Garantert! Laget på "gamlemåten" metode ancestrale, hipstervennlig og matvennlig. Frekk til fiske- og skalldyrsretter. 0,1g/l restssukker. | 185,00

Paltrinieri Leclisse Lambrusco di Sorbara 2016 - Flaggskipet, som byr på god konsentrasjon av friske, røde bær og en strukturert og lang finish. Allrounder til alt godt. | 199,90

Paltrinieri

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Tenk deg prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (parmesanost), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

ALLE DISSE GODSAKENE kommer nemlig fra området rundt byen Modena, i den italienske regionen Emilia Romagna. Du skjønner fort at menneskene her har sansen for det gode liv - hvis jeg samtidig nevner at spreke sportsbiler fra Ferrari, Lamborghini og Maserati også har samme postadresse. La oss imidlertid dvele litt ved godsakene innledningsvis, for hva drikker egentlig lokalbefolkningen til disse matrettene?

Svaret er like enkelt som det kanskje er overraskende for mange. Og svaret er lambrusco. Ja du hørte riktig, det man drikker er lambrusco. Gjerne de friske og leskende vinene fra Cantine Paltrinierisom nå endelig er å finne her i Norge.

LAMBRUSCO ER OGSÅ VINEN som helt ufortjent har blitt dratt ned i søla, og fått ødelagt sitt rykte av kommersielle verstinger som har pumpet ut søtt kliss. Dømt til et liv på nederste hylle i supermarkeder verden over. Men myter må knuses, for lambrusco er nødvendigvis ikke den begredelige lambrusco som mange har blitt forledet til å tro. La derfor disse kjipe flaskene med klissete og industriell «Lambrusco» stå i fred på den nederste hylla, for de yter ikke vinen (eller ganen din) rettferdighet. Den tradisjonelle lambrusco er nemlig tørr og matvennlig.

«ITALIAS MAGE», er hva Emilia Romagna går under på folkemunne. Om ikke godsakene jeg nevnte innledningsvis frister, så kan jeg også opplyse om at den berømte bolognese-sausen kommer fra samme region, nærmere bestemt Bologna, Modenas naboby. Kirsebærene fra Modena er også fantastiske, og visste du at Europas eneste opphavsbeskyttende syltetøy kommer fra dette området? Laget av kirsebær selvsagt.

LAMBRUSCO OG MAT. Tørr lambrusco er som sagt skapt for Emilia Romagnas lokale spesialiteter som salami, spekeskinke, hard ost som parmigiano (parmesanost) og fylt pasta som tortellini og ravioli (gjerne fylt med kjøtt, ost eller urtekrem). Og vinens friskhet og delikate, myke bobler spiller også fint opp mot pizza og risotto! Dette er matretter vi har adoptert til Norge for lenge siden - og den kommende 17.mai-frokosten er derfor selvskreven som den perfekt arena for et gastronomisk kjærlighetsforhold til lambrusco! Det samme gjelder i grunnen for varme vårkvelder (de må da komme snart..) og deilige sommerdager.

LAMBRUSCO ER NØDVENDIGVIS ikke «tenkevinen» du bruker hele kvelden på å analysere ihjel. Heldigvis! Dette står heller ikke i stillingsinstruksen til vinen. Der står det derimot at den skal tilby uformell livskvalitet til glade mennesker som ikke tar seg selv høytidelig. Reis derfor i glasset, opplev, og kverk noen myter bare for nytelsens skyld. Finn inspirasjon i Italias mage. Lambrusco er ikke lambrusco, det er mer enn som så..

En trio snasne lambruschi med leskende og perlende "ja takk, et glass til-garanti" finner du nå i både polbutikker og årvåkne restauranter. La våren komme!


Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2016 - Frydefullt uformell sprudlevenn til oppdrag som både aperitiff, grillmat, følge til pasta/pizza, koldtbord/tapas og ost, skinke og salami. Deilig fruktig og oppløftende syrefrisk. | 149,90.

Paltrinieri Radice Lambrusco di Sorbara 2015 - Syrligste lambrusco i klassen. Garantert! Laget på "gamlemåten" metode ancestrale, hipstervennlig og matvennlig. Frekk til fiske- og skalldyrsretter. 0,1g/l restssukker. | 185,00

Paltrinieri Leclisse Lambrusco di Sorbara 2016 - Flaggskipet, som byr på god konsentrasjon av friske, røde bær og en strukturert og lang finish. Allrounder til alt godt. | 199,90

Paltrinieri