Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 236
    [asset_id] => 309
    [title] => Påskelam og påskevin 2019
    [alias] => vin-til-paskelam
    [introtext] => 


Nå er den rett rundt hjørnet. Påsken altså. Uansett om vi snakker hyttehjørnet ved sjølen eller fjellet. Eller forsåvidt hjørnet på rekkehuset der du feirer bypåske – sistnevnte sammen med stadig flere nordmenn faktisk.

Uansett om du velger fjell og vidde, eller asfalt og hestehov i grøfta – så er sannsynligheten stor* for at lam vil stå på menyen i løpet av nettopp denne høytiden. Og heldigvis - vin til lammelår er kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. "Regelen" er, det meste går!

[fulltext] =>

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren basert på rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsteninspirerte kjøkkenet.

Dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

Til påskelammet er vin et naturlig drikkefølge uansett om du velger den tradisjonelle varianten med rosmarin og hvitløkspekket lammelår, eller satser på mer eksotiske smaker.


ÅRETS PÅSKEVENNER

Dominio do Bibei Lalama 2014 | Frisk, høy og akkurat passe mørk - akkurat som bestilt til påskelammet i grunn. Denne middels fyldige og faste rødvinen fra dalstroka innafor, helt nordvest i Spania, er elsket av vinkelnerne for sine allroundegenskaper. Frisk stil med kjølig mørkt bærpreg og innslag av krydder og grønne urter - som nevnt velegnet til lam i påskedrakt, men myk også til retter av svin, pizza eller kylling og hvit fisk med litt kraftigere sauser/sjyer. Lalama stiller opp, og huskregelen er så enkel som det går an: LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 229,90 (i basisutvalget)

Fram Shiraz 2016/17 | Robuste lammestykker og gode viner laget på druen syrah/shiraz er en klassisk kombinasjon. Spesielt når vinene viser seg frem med preg av mørke bær, svart pepper og tørkede urter (f.eks. rosmarin), og en solid fruktighet i bunn med en fast struktur til å holde det hele på plass. Noen av de beste kjøpene kan man gjøre fra området Swartland i Sør-Afrika, viner som ofte kan minne om det vi finner fra fjonge adresser i Nord-Rhône. Denne fra den unge vinmakeren Thinus Kruger er et slikt prisgunstig eksempel - like fin til rosmarinbakt lammelår som mer eksotisk midtøstenkrydrete godsaker - gjerne fra grillen. | Swartland, Sør-Afrika | 189,90 (bestillingsutvalget)

Ridge Lytton Springs 2016 | Denne ikoniske californiske blandingsvinen er tilbake på lager, akkurat i tide til påskesesongen starter. Rikg, men innrammet i kjølig eleganse og solid struktur - en matvennlig vin for de som ønsker å "lyxe" det opp noen hakk. Krydret og mørkt bærpreg, basert på druen zinfandel, petite sirah og carignan. Svært lagringsvennlig også, så kan fint kjøpes inn nå og spares til fremtidige påskefeiringer også. | California, USA | 429,00 (bestillingsutvalget, og i mange butikkhyller rundt forbi)

Dievole Le Due Arbie Organic Toscana 2017 | Påske er høysesong for viner på boks. Og dette er noe så sjeldent som en druetypisk og stedsegen kvalitetsvin hvor alt innholdet kommer fra områdets indrefilet, selveste Chianti Classico. Ekte råvarer, uten fatpreg, laget på naturlig gjærete sunne, friske druer, og selvsagt uten tilsatt sukker. Tackler fint et lammelår, men også et naturlig valg for de enklere og kjappere rettene man også unner seg i høytiden. | Toscana, Italia | 449,90 BAG-in-BOX (nyhet i bestillingsutvalget, men allerede å finne i tretti butikker (i midten av mars))

Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2016 | Mange finner "trøst" i den trygge nødhavnen som polhyllene for rødvin fra Veneto representerer. Og det er i og for seg ikke noe i veien for det altså, men pass på å ikke gå for de enkleste variantene som henvender seg til likegyldige nordiske ganer, viner som er sukret opp for å skjule dårlig fruktkvalitet. Løft heller blikket til den hylla der flaggskipene fra regionen befinner seg. Oppgrader til en ripasso med personlighet, smaksintensitet og friskhet. Der har du lammevinen din. Og finner du den ikke i din butikk, si til betjeningen at du ønsker bestille den - eller gjør den selv på forhånd, fra din egen PC eller mobiltelefon. | Veneto, Italia | 219,00 (i bestillingsutvalget)
--> NB! Finnes også i strøken magnumversjon -
fint når vi er flere tilbords, og for alle oss som ikke skal krysse ei vidde på ski, før vi når frem til påskedestinasjonen vår. Pris for magnum: 469,00 (bestillingsvare)


*Nordmenn er ikke alene om å sette lam på menyen i påsken. Skikken med et lammemåltid i påsken er eldgammel og har utspring i Det gamle testamentes fortelling om utferden fra Egypt. Gud befalte israelittene å slakte et lam og stryke blodet på dørstolpen. Herren skulle straffe egypterne, og i alle husene uten blod på dørstolpen ble den førstefødte drept. Etter denne katastrofen lot faraoen israelittene endelig reise til det lovede land. Den dag i dag spiser både kristne og jøder lam i påsken til minne om utferden fra Egypt. (kilde: matprat.no).

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2019-04-12 13:15:20 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2019-04-12 09:18:03 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-03-23 09:09:51 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170323_p\u00e5skevin\/lammel\u00e5r_web.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 73 [ordering] => 11 [metakey] => påskelam, vin til påskelam, vin til påskelam 2019, vin til lam, rødvin til påskelam, hvitvin til påskelam, Chianti Classico Riserva, Toscana, beste vin på boks, drikke til lammelår, vin til lammelår, påskevin, boksvin, pappvin, vinanbefaling [metadesc] => Lam er en selvfølge i påsken, gjerne i form av en saftig lammestek. Og hva drikker man til påskelammet. Jo. Vin. Selvsagt. Så derfor, her er «hånd i hånd-forslagene» for påskens viner. PS! Dette er ikke påskemarsipan, og alle vinene har selvsagt «helårsgaranti»! [access] => 1 [hits] => 10763 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 236:vin-til-paskelam [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/236-vin-til-paskelam [text] =>


Nå er den rett rundt hjørnet. Påsken altså. Uansett om vi snakker hyttehjørnet ved sjølen eller fjellet. Eller forsåvidt hjørnet på rekkehuset der du feirer bypåske – sistnevnte sammen med stadig flere nordmenn faktisk.

Uansett om du velger fjell og vidde, eller asfalt og hestehov i grøfta – så er sannsynligheten stor* for at lam vil stå på menyen i løpet av nettopp denne høytiden. Og heldigvis - vin til lammelår er kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. "Regelen" er, det meste går!

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren basert på rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsteninspirerte kjøkkenet.

Dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

Til påskelammet er vin et naturlig drikkefølge uansett om du velger den tradisjonelle varianten med rosmarin og hvitløkspekket lammelår, eller satser på mer eksotiske smaker.


ÅRETS PÅSKEVENNER

Dominio do Bibei Lalama 2014 | Frisk, høy og akkurat passe mørk - akkurat som bestilt til påskelammet i grunn. Denne middels fyldige og faste rødvinen fra dalstroka innafor, helt nordvest i Spania, er elsket av vinkelnerne for sine allroundegenskaper. Frisk stil med kjølig mørkt bærpreg og innslag av krydder og grønne urter - som nevnt velegnet til lam i påskedrakt, men myk også til retter av svin, pizza eller kylling og hvit fisk med litt kraftigere sauser/sjyer. Lalama stiller opp, og huskregelen er så enkel som det går an: LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 229,90 (i basisutvalget)

Fram Shiraz 2016/17 | Robuste lammestykker og gode viner laget på druen syrah/shiraz er en klassisk kombinasjon. Spesielt når vinene viser seg frem med preg av mørke bær, svart pepper og tørkede urter (f.eks. rosmarin), og en solid fruktighet i bunn med en fast struktur til å holde det hele på plass. Noen av de beste kjøpene kan man gjøre fra området Swartland i Sør-Afrika, viner som ofte kan minne om det vi finner fra fjonge adresser i Nord-Rhône. Denne fra den unge vinmakeren Thinus Kruger er et slikt prisgunstig eksempel - like fin til rosmarinbakt lammelår som mer eksotisk midtøstenkrydrete godsaker - gjerne fra grillen. | Swartland, Sør-Afrika | 189,90 (bestillingsutvalget)

Ridge Lytton Springs 2016 | Denne ikoniske californiske blandingsvinen er tilbake på lager, akkurat i tide til påskesesongen starter. Rikg, men innrammet i kjølig eleganse og solid struktur - en matvennlig vin for de som ønsker å "lyxe" det opp noen hakk. Krydret og mørkt bærpreg, basert på druen zinfandel, petite sirah og carignan. Svært lagringsvennlig også, så kan fint kjøpes inn nå og spares til fremtidige påskefeiringer også. | California, USA | 429,00 (bestillingsutvalget, og i mange butikkhyller rundt forbi)

Dievole Le Due Arbie Organic Toscana 2017 | Påske er høysesong for viner på boks. Og dette er noe så sjeldent som en druetypisk og stedsegen kvalitetsvin hvor alt innholdet kommer fra områdets indrefilet, selveste Chianti Classico. Ekte råvarer, uten fatpreg, laget på naturlig gjærete sunne, friske druer, og selvsagt uten tilsatt sukker. Tackler fint et lammelår, men også et naturlig valg for de enklere og kjappere rettene man også unner seg i høytiden. | Toscana, Italia | 449,90 BAG-in-BOX (nyhet i bestillingsutvalget, men allerede å finne i tretti butikker (i midten av mars))

Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2016 | Mange finner "trøst" i den trygge nødhavnen som polhyllene for rødvin fra Veneto representerer. Og det er i og for seg ikke noe i veien for det altså, men pass på å ikke gå for de enkleste variantene som henvender seg til likegyldige nordiske ganer, viner som er sukret opp for å skjule dårlig fruktkvalitet. Løft heller blikket til den hylla der flaggskipene fra regionen befinner seg. Oppgrader til en ripasso med personlighet, smaksintensitet og friskhet. Der har du lammevinen din. Og finner du den ikke i din butikk, si til betjeningen at du ønsker bestille den - eller gjør den selv på forhånd, fra din egen PC eller mobiltelefon. | Veneto, Italia | 219,00 (i bestillingsutvalget)
--> NB! Finnes også i strøken magnumversjon -
fint når vi er flere tilbords, og for alle oss som ikke skal krysse ei vidde på ski, før vi når frem til påskedestinasjonen vår. Pris for magnum: 469,00 (bestillingsvare)


*Nordmenn er ikke alene om å sette lam på menyen i påsken. Skikken med et lammemåltid i påsken er eldgammel og har utspring i Det gamle testamentes fortelling om utferden fra Egypt. Gud befalte israelittene å slakte et lam og stryke blodet på dørstolpen. Herren skulle straffe egypterne, og i alle husene uten blod på dørstolpen ble den førstefødte drept. Etter denne katastrofen lot faraoen israelittene endelig reise til det lovede land. Den dag i dag spiser både kristne og jøder lam i påsken til minne om utferden fra Egypt. (kilde: matprat.no).

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 36 [id] => 36 [parent_id] => 1 [lft] => 69 [rgt] => 70 [level] => 1 [path] => vin-til-lam [title] => vin til lam [alias] => vin-til-lam [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-22 06:54:59 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-22 06:54:59 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-22 06:54:59 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 1473 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-22 06:54:59 [publish_down] => 2016-09-22 06:54:59 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 85 [id] => 85 [parent_id] => 1 [lft] => 167 [rgt] => 168 [level] => 1 [path] => paskevin [title] => påskevin [alias] => paskevin [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2018-03-14 08:05:01 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2018-03-14 08:05:01 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2018-03-14 08:05:01 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 688 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2018-03-14 08:05:01 [publish_down] => 2018-03-14 08:05:01 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )


Nå er den rett rundt hjørnet. Påsken altså. Uansett om vi snakker hyttehjørnet ved sjølen eller fjellet. Eller forsåvidt hjørnet på rekkehuset der du feirer bypåske – sistnevnte sammen med stadig flere nordmenn faktisk.

Uansett om du velger fjell og vidde, eller asfalt og hestehov i grøfta – så er sannsynligheten stor* for at lam vil stå på menyen i løpet av nettopp denne høytiden. Og heldigvis - vin til lammelår er kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. "Regelen" er, det meste går!

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren basert på rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsteninspirerte kjøkkenet.

Dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

Til påskelammet er vin et naturlig drikkefølge uansett om du velger den tradisjonelle varianten med rosmarin og hvitløkspekket lammelår, eller satser på mer eksotiske smaker.


ÅRETS PÅSKEVENNER

Dominio do Bibei Lalama 2014 | Frisk, høy og akkurat passe mørk - akkurat som bestilt til påskelammet i grunn. Denne middels fyldige og faste rødvinen fra dalstroka innafor, helt nordvest i Spania, er elsket av vinkelnerne for sine allroundegenskaper. Frisk stil med kjølig mørkt bærpreg og innslag av krydder og grønne urter - som nevnt velegnet til lam i påskedrakt, men myk også til retter av svin, pizza eller kylling og hvit fisk med litt kraftigere sauser/sjyer. Lalama stiller opp, og huskregelen er så enkel som det går an: LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 229,90 (i basisutvalget)

Fram Shiraz 2016/17 | Robuste lammestykker og gode viner laget på druen syrah/shiraz er en klassisk kombinasjon. Spesielt når vinene viser seg frem med preg av mørke bær, svart pepper og tørkede urter (f.eks. rosmarin), og en solid fruktighet i bunn med en fast struktur til å holde det hele på plass. Noen av de beste kjøpene kan man gjøre fra området Swartland i Sør-Afrika, viner som ofte kan minne om det vi finner fra fjonge adresser i Nord-Rhône. Denne fra den unge vinmakeren Thinus Kruger er et slikt prisgunstig eksempel - like fin til rosmarinbakt lammelår som mer eksotisk midtøstenkrydrete godsaker - gjerne fra grillen. | Swartland, Sør-Afrika | 189,90 (bestillingsutvalget)

Ridge Lytton Springs 2016 | Denne ikoniske californiske blandingsvinen er tilbake på lager, akkurat i tide til påskesesongen starter. Rikg, men innrammet i kjølig eleganse og solid struktur - en matvennlig vin for de som ønsker å "lyxe" det opp noen hakk. Krydret og mørkt bærpreg, basert på druen zinfandel, petite sirah og carignan. Svært lagringsvennlig også, så kan fint kjøpes inn nå og spares til fremtidige påskefeiringer også. | California, USA | 429,00 (bestillingsutvalget, og i mange butikkhyller rundt forbi)

Dievole Le Due Arbie Organic Toscana 2017 | Påske er høysesong for viner på boks. Og dette er noe så sjeldent som en druetypisk og stedsegen kvalitetsvin hvor alt innholdet kommer fra områdets indrefilet, selveste Chianti Classico. Ekte råvarer, uten fatpreg, laget på naturlig gjærete sunne, friske druer, og selvsagt uten tilsatt sukker. Tackler fint et lammelår, men også et naturlig valg for de enklere og kjappere rettene man også unner seg i høytiden. | Toscana, Italia | 449,90 BAG-in-BOX (nyhet i bestillingsutvalget, men allerede å finne i tretti butikker (i midten av mars))

Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2016 | Mange finner "trøst" i den trygge nødhavnen som polhyllene for rødvin fra Veneto representerer. Og det er i og for seg ikke noe i veien for det altså, men pass på å ikke gå for de enkleste variantene som henvender seg til likegyldige nordiske ganer, viner som er sukret opp for å skjule dårlig fruktkvalitet. Løft heller blikket til den hylla der flaggskipene fra regionen befinner seg. Oppgrader til en ripasso med personlighet, smaksintensitet og friskhet. Der har du lammevinen din. Og finner du den ikke i din butikk, si til betjeningen at du ønsker bestille den - eller gjør den selv på forhånd, fra din egen PC eller mobiltelefon. | Veneto, Italia | 219,00 (i bestillingsutvalget)
--> NB! Finnes også i strøken magnumversjon -
fint når vi er flere tilbords, og for alle oss som ikke skal krysse ei vidde på ski, før vi når frem til påskedestinasjonen vår. Pris for magnum: 469,00 (bestillingsvare)


*Nordmenn er ikke alene om å sette lam på menyen i påsken. Skikken med et lammemåltid i påsken er eldgammel og har utspring i Det gamle testamentes fortelling om utferden fra Egypt. Gud befalte israelittene å slakte et lam og stryke blodet på dørstolpen. Herren skulle straffe egypterne, og i alle husene uten blod på dørstolpen ble den førstefødte drept. Etter denne katastrofen lot faraoen israelittene endelig reise til det lovede land. Den dag i dag spiser både kristne og jøder lam i påsken til minne om utferden fra Egypt. (kilde: matprat.no).